fredag 27. mai 2011

Film er gøy!

Film er gøy, både å se på film og å lage film!

Film er viktig i dagens samfunn, både for unge mennesker og de eldre. Film har blitt ett av de største underholdningsmediumene som finnes, og filmproduksjonen har blitt utviklet i mange år.

Den første offisielle filmfremvisningen blei holdt i Paris i 1895 av brødrene Lumière. Den franske filmindustrien forble ledende i verden langt inn i 1900-tallet, og det var ikke før i 1920 at den amerikanske industrien begynnte å overta rollen. Den franske filmindustrien er fortsatt den mestselgende i Europa. Norsk filmindustri har aldri vært spesielt stort i utlandet, og kun et par filmer har blitt kjente. De få filmene som har fått opmerksomhet i utlandet er Veiviseren, Elling, Ni liv og søndagsengler. Thor Heyerdals dokumentar om Kon-Tiki-ekspedisjonen vant en Oscar i 1951.

I mediatimene i mai fikk vi i oppgave å gjenskape den berømte dusjscenen fra Alfred Hitchcocks Psycho. Ved å lage denne filmen fikk vi lære mye om de forskjellige virkemidlene som blir brukt i skrekkfilmer. resulatet ser du under:

1 kommentar:

  1. Wow thats extremely wonderful I actually have detected a brand new app spotify premium apk how this app is nice and that i have started gazing it.Thanks for the assistance and suggesting the matter i'll travel with it.Keep publication and writing new article.

    SvarSlett